Valpekull 2021

Vi planlegger Siberian Huskyvalper vinter/vår 2021 etter vår tispe Volga av Traullvarjen og N TCH Vikerkollen’s Mas Togo.

Volga er en meget god trekkhund, og gjør en kjempejobb i spannet. Hun kan gå i led, men er ikke kjørt mye som lederhund, siden det er flere som deler på den oppgaven, men hun har vist at hun er stødig ved passeringer. Foreldrene og flere av søsknene er gode lederhunder. Hun er utstilt på Norsk Siberian Hukyklubbs utstilling og fått Ecxelent. Hun har god pels, gode labber og bra matlyst. Av størrelse er hun middels, ca 19 kg. Hun har meget godt gemytt, fungerer utmerket i flokken, er en kosegris i sofaen og snill valpetante for andres valper. Hennes øyne er Gonoskopiert og funnet moderat affisert. Derfor kreves en hannhund som ikke er affisert.

Forventet løpetid: januar-februar.

Volga av Traullvarjen

Togo er 7 år og eies av Rigmor Rønning Myrvang og Per Olav Myrvang, Arctic Song kennel. Han er en meget god trekkhund og har oppnådd Norsk Trekkhund Championat. Det har blitt mange løp opp gjennom årene, blant annet 4 ganger Femundløpet og mange ganger Hamar hundekjørefestival (flere opplysninger fås ved forespørsel). Han kan gå i alle spannposisjoner, også i led. Han har prøvd seg som alenehund foran pulk, og gjorde en utmerket jobb. Han er utstilt på Norsk Siberian Hukyklubbs utstilling og fått Ecxelent. Togo har god pels, gode labber og veldig god matlyst, han holder vekta godt, selv under hard trening. Han har et supert gemytt, alltid blid, glad, omgjengelig og snill, og fungerer utmerket i flokken. Han er en middels stor hannhund, 23-24 kg. Hans øyne er Gonoskopiert og funnet ikke affisert.

Ut fra denne kombinasjonen forventer vi middels store siberians, med godt gemytt og gode trekkhundegenskaper.

Vikerkollen’s Mas Togo

Stamtavle på valpene:

NTCH Vikerkollen’s Mas Togo Macadamia Of Jedeye Moonshadow Biko Of Jedeye Northomes Lefty
Turick Minto of Jedeye
Alaskan’s Dewy of Anadyr Alaskan’s Solo of Anadyr
Alaskan’s Ningo of Anadyr II
NUCH NTCH Vikerkollen’s Mos Safran CH Moritz av Vargevass Geir av Vargevass
Panderilla av Vargevass
NTCH Snilla av Vargevass Alaskan’s Ping Ping of Anadyr
Tellervo av Vargevass
Volga av Traullvarjen Trap Line Just For Fun Viraq Wyugas Zisou Vindsnabbe’s Bebop
Vindsnabbe’s Hera
Isslottett’s Titti Isslottett’s Isak
Isslottet’s Kola Kermeter
Redja av Traullvarjen CH Vikerkollen’s First Duke Jr Geir av Vargevass
Isslottett’s Raya
Awanga’s Narnias Lucy Vindsnabbe’s Blizzard
Awanga’s Akira

Innsvlsgrad: 0,8 % (4 generasjoner), 1,1 % (6 generasoner), 3,8% (10 generasjoner)